Eugenia González La Rosa presenta

“Lectorant”

Espectacle teatral d’animació a la lectura adreçat a públic adult 

i representat en biblioteques

PRESENTACIÓ 

Proposem un espectacle teatral de petit format, creat especialment per a ser representat en biblioteques, adreçat als usuaris adults (+ de 16 anys) i que té com a objectiu l’animació a la lectura.
L’ espectacle és un monòleg dramàtic amb tocs de comèdia creat i produït per Eugenia González La Rosa, actriu i narradora amb més de 20 anys d’experiència treballant en teatres i biblioteques.
L’obra dura uns 55 minuts, té unes necessitats tècniques mínimes, està pensada especialment per a representar-se en l’espai de les biblioteques i és una proposta novedosa i de gran qualitat artística.

*********
Moltes persones que abans llegien amb assiduïtat em comenten que cada vegada tenen més problemes a l’hora de concentrar-se i gaudir de la lectura. Molts passem cada dia hores llegint i escrivint a través de pantalles grans i petites, però alguns hem vist com la nostra capacitat de llegir de forma “tradicional” s’ha vist seriosament afectada en els darrers anys. De retruc, aquestes “noves formes de llegir” han modificat la nostra capacitat de concentració, comprensió lectora, capacitat d’anàlisi i han afectat a la nostra capacitat d’expressió oral i escrita.
Els darrers descobriments neurocientífics demostren que les “noves formes de llegir” propiciades per la tecnologia (especialment internet i les seves xarxes socials) estan modifcant profundament el nostre cervell a nivell físic i també a nivell funcional. La nostra ment – i la seva capacitat de comprensió i relació amb món i la societat que ens envolten- està canviant. Aquest procés, tal com em va passar a mi, és en gran part inconscient (i probablement inevitable, en la majoria dels casos).
Prestigiosos científics i futuròlegs ens alerten del procés i ens dónen les claus per a comprendre’l i –si volem- canviar-lo. El canvi es produeix a nivell individual, i això és el que el fa tant estimulant i ens empodera per a decidir què volem a partir d’ara. 

*******************
L’autor que més ens interessa dins d’aquest grup és una de les veus amb més autoritat dins del camp de la futurologia, en Nicholas Carr. L’autor nord- americà, en els seus llibres “Atrapados. Cómo las máquinas se apoderan de nuestras vidas” i “Superficiales. ¿Qué está haciendo internet con nuestras mentes?”, ambdós editats per Taurus, ens dóna les claus per a entendre i canviar el procés.
“Lectorant” parteix de les idees de Nicholas Carr i es nodreix d’altres autors de la literatura universal que han expressat el seu amor/passió/obsessió cap a la lectura i els beneficis que se’n deriven. “Lectorant” és divulgació de fets científics, combinada amb alta literatura i amanida amb una divertida història, interpretat per una gran artista que parla, canta i interpreta, en l’espai íntim de la biblioteca
(envoltats de llibres i de l’energia especial que desprenen) amb l’objectiu de l’animació a la lectura .

Vols programar "Lectorant" en el teu equipament? 
Posa't en contacte amb nosaltres en el 627 00 87 73 eugenia@eugeniagonzalez.com
I si programes "Lectorant" i compres dues Hores del conte, 
t'oferim  descomptes importants en la segona Hora del conte. Informa't!

Et deixem un petit fragment, in process

"Capítol 2: El mòbil entra a la meva vida, el correu electrònic, internet. Més internet. Molt més internet. WhatsApp, Twitter, Netflix. Em passo el dia enganxada a l’ordinador i el mòbil. No sóc una addicta a les noves tecnologies i les xarxes socials no m’interessen especialment... però el meu dia a dia, per motius de feina, està marcat per la lectura i l’escriptura a través d’un teclat. Cada vegada em costa més llegir llibres. Petit apunt esfereïdor: segueixo amb el meu ritme bulímic de préstec bibliotecari…però no llegeixo els llibres sencers. Una recepta de cuina em fa saltar les alarmes: la llegeixo i després vaig a Youtube a mirar-ne un tutorial. O sigui, llegeixo i entenc, però no sóc capaç d’utilitzar la informació. Ups. De fet, cada vegada em costa més llegir una pàgina sencera. Com si el meu cervell no fos capaç de sostenir el minúscul pes d’una pàgina. Em dic que no passa res. Visca la negació!  (Però sé que sí que passa). Em dic que si així que necessiti submergir-me en una pila de llibres pel meu proper projecte ho faré sense problema. Però el nou projecte arriba i, vés per on, llegir com abans em fa –literalment- mal al cap i als ulls. Tinc un problema."

Using Format